Bandenmontage

Om comfortabel te kunnen rijden moeten de nieuwe banden gebalanceerd worden en voor een optimale wegligging adviseren wij om de auto uit te lijnen. Waarom is dit zo belangrijk? Met name omdat een band niet op alle plekken hetzelfde gewicht heeft. Door een gewicht te plakken tegenover waar de band iets minder zwaar is, wordt deze over het gehele oppervlak gelijk gemaakt en dus in balans gebracht. Balans is belangrijk, om slingeren op de weg en trillingen in het stuur te voorkomen. Ook zorgt het balanceren voor het minder snel slijten van bijvoorbeeld wiellagers en schokdempers.

Wel kan onbalans opnieuw plaats gaan vinden, wanneer de banden bijvoorbeeld rubber verliezen door hard remmen of wanneer het gewichtje verloren gaat.

Waarom uitlijnen?
De wielen moeten op een bepaalde manier onder de auto staan voor een optimale wegligging. Met het meetapparatuur kunnen we precies zien wanneer de auto goed uitgelijnd is. Een niet goed uitgelijnde auto kan als gevolg hebben dat de banden schuin afslijten, maar ook sneller slijten. Dat resulteert weer in meer kosten. Ook rijdt een goed uitgelijnde auto veel mooier dan een slecht uitgelijnde auto.